A térkő lerakás folyamatait nagyon igényesen kell elvégezni. Ezek a folyamatok, avagy lépések nem magától érthetően vannak kialakítva, így érdemes végig menni lépésenként.

Az első lépés, hogy kimérjük a sarokpontokat és vasbeton cövekeket ütünk le. A cövekek közé rugalmas kőműves zsineget érdemes kifeszíteni.

A következő lépés, az ásás

Ha lehet géppel, ha nem akkor kézzel kezdjünk el ásni. A térkő végleges szintjétől 30 cm-re érdemes a komplett terepet legyalulni és jól megdöngölni egy döngölőbékával! Ássunk tovább, a térkő oldalsó megtámasztásához szegélykövet kell bebetonozzunk.

Betonozás

Ezt betongerendába szokás megtenni, méghozzá oldalsó megtámasztással.
Leírni nehezebb, mint megcsinálni. A kívánt vonalba kell betont rakni, sokat.
Szórjuk meg betonnal, és rakjuk bele a kerti szegélyt.
A szegélykő üljön bele a betonba kb. 10-12 cm-t.
A szegélykő teteje egybe kell essen a térkő tervezett tetejével.
Ahhoz, hogy pontosan dolgozhassunk, a zsinegnek mutatnia kell végleges szintet és irányt ezt hívják kitűzésnek. Ez a térkő lerakás egyik legfontosabb lépése!

Amennyiben ezzel megvolnánk, locsoljuk és hagyjuk megkötni a betont. Körülbelül 1-2 napba kerül, amíg megköt.

Sóderezés

Szépen teregessük el a sóderünket 10 cm-es rétegekben lapvibrátorozva. A tömörítést semmiféleképpen ne hagyjuk ki!

Beton megrendelése

A C6-os vagy C8-as CKT beton egy opció lehet! Ha 12 cm vastagságban betonozunk, akkor nagy baj nem történhet.
Ezt a betont gereblyével terítsük el és léccel igazítsuk vízszintbe! Tömöríteni lehet, méghozzá lapvibrátorral. Így kiváló lesz a minőség még akkor is, ha házilag térkövezünk!Általában 2 cm 0-4 -es homokot kell teríteni a betonfelületünkre, és szépen tükörsimára elhúzni egy lehúzóléccel! A beton nem lóghat a homokból ki. Ha mégis kilógna, akkor egy billegő és idővel eltörő térkővünk lesz.

Nem érdemes pár tízezer forintot spórolni, válasszuk inkább a profi, szakembereket, akik kellő tisztelettel, becsülettel, és persze tudással el fogják végezni a munkájukat!

Válassza az Albatérkőpark szakembereit még ma!