Térkő rétegrendek fontos sajátosságokkal rendelkeznek. Érdemes őket jobban megvizsgálnunk! Amint megvan a szín, a méret és a vastagság, érdemes felvázolnunk magunknak a térkő rétegrendjét is!

A térkövek rétegrendje azért fontos, hogy a kivitelezés során láthassuk, hogy miből mennyit kell vegyünk, meddig menjünk le az ásás során, mennyi betonra lesz szükségünk.
A térkő rétegrend abban is segít, hogy a csatlakozó szinteket is szépen beállíthassuk: pl. egy lépcső esetében, ami sima kerámiaburkolatot kapott és az utolsó fok térkőben végződik. Itt a betonok szintjét a térkő rétegrend fogja meghatározni.
Ha ezt elrontjuk, akkor különböző méretű lépcsőfokaink lesznek, amin a vendégeinknek, vagy saját magunknak is kellemetlen lesz hosszútávon.

A térkövek alapja

Kiemelném, hogy a térkő rétegrendet nehéz elképzelni betonágyazat nélkül!
Vannak, akik a térkő alá csak tömörített kőzúzalékot, meg geotextíliát tesznek, de az esetek többségében érdemes betonágyazást alkalmazni.
Akármilyen kicsi forgalomra és terhelésre tervezünk, érdemes a térkő alá beton helyezni.

A térkövek alaprétege

Hogy miért? Több oka is van: a beton alapréteg nem hajlamos a süllyedésre, míg a tömörített ágyazat idővel süllyedhet.
Továbbá a beton alapréteg nehezebben gyomosodik fel. A tömörített rétegekből vígan előjönnek a gyomok még a geotextília terítés ellenére is!

Beton, a térkövek tartósságáért

Végezetül, a beton alapréteg homogén, mindenhol teherbíró. A tömörített kavicságy helyenként kemény, helyenként meg puha. Ahol puha, ott lesz a hupa a talapzat. Nem érdemes pár tízezer forintot spórolni, válasszuk inkább a profi, szakembereket, akik kellő tisztelettel, becsülettel, és persze tudással el fogják végezni a munkájukat!

Válassza az Albatérkőpark szakembereit még ma!