Térkövet szeretne otthonába vagy kertjébe? Akkor a legjobb helyen jár! Cikksorozatunkat olvasva sok érdekességet és információt megtudhat térköveinkről, tartson velünk!

A burkolóanyagok típusai

A legszélesebb körben elérhető burkolóanyagok két tág kategóriába sorolhatók: a fejtett kő és a kompozit anyag. A fejtett köveket, például gránitot, ásni, majd hasítással, vágással vagy aprítással kell formázni. Az olyan kompozit anyagokat, mint a tégla és az előregyártott beton burkolólapokat, puha állapotban dolgozzák fel és formázzák, majd égetik vagy hagyják megszáradni.

A burkolóanyagok széles választéka

A burkolóanyagok nagy választéka szórakoztatóvá teszi a vásárlást és a tervezést, de a választások száma is kissé megdöbbentő lehet. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és egyes termékek jobban megfelelnek, mint mások az adott felhasználási területeknek és helyeknek. A lehetőségek megértésével és feltárásával a vásárló képes lesz a megfelelő választáshoz a beállításokhoz és a költségkerethez.

Kőből készült térkövek

A kő a legárnyaltabb és luxusabb burkolóanyagok közé tartozik. Ezenkívül tartós és sokoldalú, a színek, formák és méretek hatalmas választékát kínálja. A szabálytalan alakú kövekkel a vidéki kertek útjain át a precíziós metszésű geometriai tömbökig bárhol felhasználhatjuk ezt a típust. Mindezeknek azonban ára van. A kő megvásárlása és telepítése drága lehet. A térkő rendelkezésre állása és az árak régiónként változnak, a vásárolt mennyiségtől és a forrástól való távolságtól függően.

Legjobb választás

Néhány szempontot érdemes szem előtt tartani, amikor köveket vásárolunk a burkolathoz. Legalább 3-5 cm vastagság a legalkalmasabb a gyakori gyalogos forgalom esetén vagy az időjárás szeszélyei elleni védelemhez. Kerülje a lekerekített macskaköveket és a csiszolt vagy csiszolt kivitelű köveket, amelyek nedvesen csúszósak lehetnek. Ehelyett lapos, természetes hasadékú köveket válasszon, amelyek tapadást vagy textúrát kínálnak.