Tiszta és egyszerű formák. Határozott kőélek, mint a fűrészelt természetes köveknél. Nemes és nagyvonalú.Minőségi térkövek használatával olyan térburkolatot alakíthatunk ki, amelyek a jövőben is megfelelnek az elvárásoknak.

Téglakő

Leírás

A TÉGLAKŐ

A Téglakő térkő és kerítés falazóelem legfőbb varázsa a hagyományos anyagokat és építésmódot felidéző, régies, patinás megjelenés, a barátságos, égetett agyagtéglát utánzó színezés. Szemet gyönyörködtető a változatossága: minden egyes darabja egyedivé válik egy antikolási folyamat során. Ugyanakkor rendelkezik mindazokkal a fizikai tulajdonságokkal, amelyek a korszerű építőanyagokat jellemzik. Így rendkívül időjárásálló, bírja a fagyot és a meleget. A használatból adódó mechanikai igénybevételeknek tökéletesen ellenáll, kopásállósága és terhelhetősége igen magas. Ezért lett a Téglakő elem azoknak a magánembereknek a kedvenc építőanyaga, akik a kertjük szépítését nemcsak le akarják tudni, hanem igényesen szeretnék azt megoldani. A Téglakő sikeres, mert szerethetővé vált. Amennyiben az Ön ízlésvilágához is közel áll az antikolt patinás hangulat, és nem szeretne irreálisan sokat költeni udvarának burkolására, kerítésének és kerti építményeinek megépítésére, akkor a Téglakő elemben biztosan megtalálja amit keres. Hisszük, hogy nem fog csalódni benne.

mi a teglako

 

A Téglakő elem mérete

A kisméretű agyagtéglák alakja téglalapot formázott, és a mérete pedig úgy alakult, hogy a hosszúság a szélesség kétszerese volt. Őseink rájöttek, ezzel a mérettel könnyen, sokféle kötésminta alakítható ki, illetve a mesteremberek kezébe praktikusan ez a méret és forma illett a legjobban.


A Téglakő mérete, a 24 x 12 cm is ezt a 2:1 arányt mutatja, mert ez az etalon méret a mai kőműves szakemberek között is, így a Téglakő elemre már ismerősként tekintve, bármilyen kötésmintát ki tudnak rakni vele. Ezt a méretet ismerik és tanítják ma Magyarországon az összes szakiskolában. Ha ettől eltérnénk a gyártásban, akkor lekorlátoznánk a mintázatok gazdagságát, ami nem lehet cél sem a térkő burkolatok, sem a falazatok készítésekor. A Téglakő így lett egyszerűen nagyszerű.


A Téglakő elem műszaki paraméterei

Raklapon lévő mennyiség:

 Vastagság  5 cm  6 cm  8 cm
 m2/raklap  12,96  10,3  8,64
 db/raklap  450  360  300

 


A Téglakő térkő méretei és színei:

 24 x 12 x 5 cm  sárga-piros  
 24 x 12 x 6 cm  sárga-piros  vörös-barna
 24 x 12 x 8 cm  sárga-piros  antracit-barna

 

szinminta 5cm szinminta 6cm szinminta 8cm
sárga-piros vörös-barna antracit-barna

 

 

Tömege:

 Vastagság  5 cm  6 cm  8 cm
 Tömege  1,45 t/raklap  1,368 t/raklap  1,55 t /raklap


Anyagszükséglet db/m2:

 Normál beépítés (lapjával)  35  35  35
 Élére állítva (12 cm vtg. burkolat)  83  69  52
 Kerti szegélyként beépítve  8,3 db/fm  8,3 db/fm  8,3 db/fm
 Kiemelt szegélyként beépítve  20 db/fm  16,6 db/fm  12,5 db/fm


Az 5 cm vastagságú Téglakő elemet az ÉMI az MSZ 1338:2003 szabvány alapján megfelelőnek találta.

Az 5 cm vastagságú Téglakő elem rendeltetése a szabvány szerint:

Járdák, teraszok, kerti utak, sétányok gyalogosforgalmi területek és személygépkocsi behajtók burkolása, kerítések, kerti építmények és díszfalazatok építése. A Téglakő elem fizikai tulajdonságaiért kattintson ide

Feltüntetett áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t! A raklap betétdíja bruttó 2540 Ft/db, melyre bruttó 508 Ft/db raklaphasználati díjat számítunk fel!
Mint minden weboldal, a albaterkopark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “ÉRTEM” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król itt találsz. Az Elektronikus hírközlési adatvédelmi irányelv (2002/58/EK) valamint az Elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény rendelkezése alapján.